POCHELARIJ 7, 5688 eG oIRSCHOT, NEDERLAND

+31610455930

OMGEVING


Oirschot telt meer dan driehonderd beschermde Rijks- en Gemeentelijke monumentale gebouwen, twee beschermde dorpsgezichten en vele omliggende natuurgebieden met prachtige wandelroutes en fietsroutes. Oirschot wordt daarom ook wel 'MONUMENT IN HET GROEN' genoemd.

Wandel door de gezellige straatjes van het historisch centrum van Oirschot, beklim de toren van de eeuwen oude Sint-Petrusbasiliek, bezoek het voormalig karakteristieke Raadhuis uit 1513 en het museum de Vier Quartieren. De Oirschotse Markt met haar oude kastanjebomen, restaurants en terrasjes is één van de mooiste marktpleinen van Brabant. In de schaduw van de Markt ligt het lieflijke Vrijthof met het oudste tufstenen Boterkerkje.

Kom naar Oirschot en ontdek de vele pareltjes die Oirschot rijk is.

Onderstaand een overzicht van de hoogtepunten van Oirschot en haar omliggende kerndorpen Middelbeers, Oostelbeers, Westelbeers en Spoordonk.

OIRSCHOT, MONUMENT IN HET GROEN

Monumentaal Oirschot

Een dorp vol verborgen pareltjes.

Oirschot is een historisch dorp met meer dan 300 beschermde monumenten. De eeuwen oude Sint-Petrusbasiliek en het Raadhuis pronken op het Marktplein en zijn een bezichtiging waard.

Wandel met een gids door het centrum of volg het pad van de kloosters en ontdek zo de rijke geschiedenis van Oirschot.

Eten, Drinken en Winkelen

Genieten van het Bourgondische leven.

In het centrum van Oirschot vindt u rondom de grote Markt met oude kastanjebomen, restaurants en terrasjes waar u heerlijk kunt genieten.

Wandel door de gezellige straatjes met musea, leuke winkeltjes, galeries en antiek zaakjes. En eindig op de beroemde Grote Stoel van Oirschot.

Fietsen en Wandelen

Oirschot, Monument in het Groen.

In de nabije omgeving van Oirschot zijn vele prachtige natuurgebieden waar u kunt wandelen en fietsen. Kies uw eigen route of volg de uitgebreide knooppunten routes.

Bekende natuurgebieden zijn: Het Dal van de Beerze, De Mortelen, Het Landgoed Heerenbeek, De Kampina, De Oirschotse Heide en Het Groene Woud.

Theetuin met Kunst

De geheimen van een lekker kopje thee.

In het buitengebied van Oirschot vindt u Theetuin De Galerie. Hier kunt u genieten van meer dan 100 theesmaken en vertelt de gastvrouw met passie over haar theeplanten.

Wandel door de Theetuin en ontdek tussen al het mooie groen de eigen gemaakte kunstwerken.

Kapel De Heilige Eik

Een moment van bezinning.

Verscholen in het bos aan het riviertje De Beerze staat de Kapel De Heilige Eik waar u even tot rust kunt komen, een gebedje kunt doen of een kaarsje kunt opsteken voor uw dierbaren.

Om de Kapel heen liggen prachtige bospaden waar u heerlijk kunt wandelen of op een bankje kunt genieten van de stilte en de mooie natuur.

De Loopbrug van Oirschot

Architectuur met geschiedenis.

De Stönner Meijwaardbrug eert 2 soldaten van de Prinses Irene Brigade die hun leven gaven tijdens de bevrijding van Oirschot in oktober 1944. De loopbrug is naar hen vernoemd.

De indrukwekkende loopbrug voor fietsers en wandelaars, verbindt het buitengebied van Oirschot met het centrum en geeft een prachtig uitzicht over het Wilhelmina Kanaal.

Beklim de Kerktoren

Hoor de klokken luiden.

De eeuwen oude Sint-Petrusbasiliek in het centrum van Oirschot heeft een prachtige toren die uitkijkt over heel Oirschot en wijde omtrek.

Durf de klim van bijna 300 treden aan en aanschouw onderweg het Carillon welke nog wekelijks bespeeld wordt door onze beiaardier.

Militaire Kazerne Oirschot

Een veilig gevoel in Oirschot.

De Generaal Majoor de Ruyter van Steveninck Kazerne is één van de grootste kazernes in Nederland. Elk jaar is er een Open Dag waar iedereen van harte welkom is.

De militairen oefenen volop met hun tankwagens, helikopters en geweren en lopen vele km's over de Oirschotse Heide.

De Grote Stoel

In Oirschot is het goed zitten.

Als symbool van de traditionele Oirschotse meubelindustrie en als eerbewijs aan het vakmanschap van de ambachtslieden werd door de Oirschotse firma Meeuwis in 1958 een grote stoel gemaakt.

Beklim de meer dan 3 meter hoge, houten stoel, ga lekker zitten en laat een mooie foto maken als herinnering.

Bierbrouwerij

Zin in een biertje?

Bij de gezellige Oirschotse bierbrouwerij VandeOirsprong kunt u op het terras heerlijk genieten van een bierproeverijtje. Ervaar hier de echte Oirschotse bieren.

Ook zijn er rondleidingen door de bierbrouwerij en kunt u zien hoe al meer dan 400 jaar het bier met veel plezier en passie wordt gebrouwen.

Pitch & Putt Golf

Het golfspel voor iedereen.

Daag u zelf uit en durf een balletje te slaan bij Pitch & Putt Golf in Oirschot. Of u nu 9 holes of 18 holes speelt, spelplezier staat voorop.

De buitenlucht, de uitdaging en de competitie zorgen voor gezellige en sportieve uurtjes met familie, vrienden of collega's. Maak deze belevenis compleet met een hapje en drankje.

Safariepark De Beekse Bergen

Ga op avontuur en ontmoet de dieren.

Ontdek de mooie natuur van Safaripark De Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Ga op safari (met auto, bus, boot of te voet) door de natuur en kom oog in oog te staan met de wilde dieren.

Een bezoek aan het park is uniek, zeer leerzaam en vooral voor iedereen onvergetelijk.

De Efteling

Een Wereld vol Wonderen.

Niet ver van Oirschot, in Kaatsheuvel, ligt Nederlands grootste en leukste familie attractiepark De Efteling. Waan jezelf in het land van de sprookjes, de spannende achtbanen, de betoverende attracties, de mooie parkshows en de geheimen van het bos.

De Efteling, een dagje uit voor jong en oud. Laat u verrassen.

Speelbos De Kemmer

Ontdek de geheimen van het bos.

In het Speelbos De Kemmer in Oirschot kunnen de kinderen volop klimmen, klauteren, hutten bouwen en spelen.

In het bos zijn verschillende dieren verborgen die allemaal hun eigen verhaal hebben en hun eigen plek goed bewaken. Kom met het gezin en maak kennis met het rijk der dieren.

Visvijver Het Lisje

Ik heb beet....

In en rondom Visvijver Het Lisje zijn vele soorten water- en oeverplanten, vogels en insecten te bewonderen. Hierdoor is het gebied niet alleen bij vele sportvissers populair, maar is het gebied ook bij andere natuurliefhebbers erg in trek.

Geniet hier volop van de rust en mooie natuur.

NERGENS IS DE LACH ZO BREED, DAN IN HET DORP DAT OIRSCHOT HEET